Skip to content

SAMEKH

OFFCARR predstavlja novo linijo hrbtnih naslonov imenovano Spinal Relief Line, začenši z modelom SAMEKH, ki je zračen, lahek in eleganten.

SAMEKH je nov naslon za ljudi, ki živijo aktivno življenje, zasnovan za pravilno in udobno sedenje.

Največja pozornost pri razvoju je bila na ergonomskem in funkcionalnem vidiku v kombinaciji z lahkotnostjo in lastnostmi prezračevanja.

Samekh
Samekh-01

Funkcionalna zasnova

Bistvena lastnost je v minimalistični obliki in je na voljo v karbonski ali aluminijasti izvedbi, ki
kljub različnim materialom združuje elemente ergonomske oblike, lahkotnosti, odpornosti in elastičnosti. Prezračevalne odprtine povečajo zračnost, kar je glavna značilnost te linije naslonov.

Skrbno izbrani materiali

Prezračevanje je zagotovljeno z izbiro materialov z visokimi zračnimi značilnostmi. Prvi sloj je sestavljen iz poliuretanske pene nizke gostote in popolnoma odprtih celic. Je zelo zračen ter se dinamično prilagaja in podpira hrbtenico. Drugi, bolj površinski sloj, sestavljen iz 3D materiala s posebnimi karakteristikami dušenja in elastičnosti, prispeva k enakomerni porazdelitvi potisnih sil po celotni hrbtenici. Prevleka je tudi izdelana iz zračne tridimenzionalne tkanine.

Mere

Naslonjalo SAMEKH je izdelano v različnih velikostih za prilagoditev na invalidskih vozičkih s širino od 22 do 48 cm. Na voljo je v treh različnih višinah: 24 cm, 30 cm in 37 cm in dveh različnih profilih: Aktivni in globok kontur, da se pravilno odzovejo na različne potrebe prejema, tako na frontalni kot na sagitalni ravnini.

Masa

Naslonjalo z karbonsko lupino: 995 gr *
Naslonjalo z aluminijasto lupino: 1.200 gr *
* Masa se nanaša na hrbtni naslon, visok 42 cm, širok 24 cm, aktivni profil, skupaj z oblazinjenjem in dvojnimi stranskimi oporami.